Zij gingen u voor


Natuurlijk wilt u niet over één nacht ijs gaan bij het selecteren van uw salaris- en HRM-partner. Wij kunnen dan wel ons uiterste best doen om te zeggen hoe goed we zijn, maar u wilt vast weten voor wie wij nog meer werken. Daarom presenteren wij hieronder een selectie van onze opdrachtgevers.

Machinaal Timmerbedrijf van Heertum B.V.


Een oplossing naar ieders tevredenheid

Machinaal Timmerbedrijf Van Heertum B.V. in Vorstenbosch is opgericht in 1970 en een echt familiebedrijf. Het bedrijf is gespecialiseerd in het maken van houten kozijnen, ramen en deuren voor zowel kleine als grote projecten. Bij Van Heertum werken circa 15 mensen. Rianne van Heertum verzorgt sinds 1997 fulltime de administratie bij het bedrijf. Daaronder valt ook alles wat te maken heeft met personeelszaken. Sonell staat haar terzijde.

Chronische rugklachten
Rianne: "Als werkgever kun je natuurlijk veel dingen zelf, maar voor onze loonadministratie werken wij al heel lang samen met Sonell. Wel zo prettig, gezien de vele veranderingen in wet- en regelgeving waarmee je te maken hebt. Toen wij enkele jaren geleden geconfronteerd werden met een werknemer die last kreeg van chronische rugklachten, hebben we na het eerste ziektejaar ook de hulp van Sonell als externe HR-adviseur ingeroepen. Zeker toen duidelijk werd dat deze werknemer niet meer kon terugkeren binnen ons bedrijf, was die hulp erg welkom. Er komt dan namelijk heel wat op je pad waar je nog niet eerder mee te maken hebt gehad."

Ondersteuning
"Gezien de aard van ons bedrijf, het produceren van kozijnen, is het erg belangrijk om geen fysieke klachten te hebben. Er zijn in ons bedrijf diverse hulpmiddelen om het werk minder zwaar te maken, maar dat bleek voor deze werknemer niet afdoende. Na een jaar afwezigheid zijn we samen met een re-integratiebureau het traject ingegaan om de werknemer elders aan de slag te krijgen. Sonell heeft ons daarbij geholpen, met name op het gebied van administratieve en juridische ondersteuning. Den bijvoorbeeld aan evaluaties tussen werkgever en werknemer, probleemanalyses en de WIA-aanvraag. Het is prettig om terug te kunnen vallen op een deskundige HR-adviseur die op de hoogte is van het hele dossier."

Detacheringsconstructie
"De samenwerking met Sonell verloopt prima. De lijnen zijn kort en onze contactpersoon beschikt over veel inhoudelijke expertise. Dat heeft ervoor gezorgd dat wij een goede oplossing hebben gevonden waarmee zowel wij als onze werknemer tevreden zijn. Want dat is steeds het uitgangspunt geweest: een oplossing waarbij iedereen zich lekker voelt. De betreffende werknemer werkte immers al 12 jaar bij ons en dan wil je ook dit soort dingen gewoon goed geregeld hebben. Onze werknemer heeft nu elders passend werk gevonden via een tijdelijke detacheringsconstructie. Dit zal worden omgezet in een dienstverband en daarmee hopen wij het dossier te kunnen sluiten."